Het meest effectieve recept voor een frisser uiterlijk

Home  >>  Standaard  >>  Gezondheid  >>  Het meest effectieve recept voor een frisser uiterlijk

Het meest effectieve recept voor een frisser uiterlijk

11
Apr,2016

off

Voor een mooier uiterlijk zijn we bereid behoorlijk wat uit te geven. Dure lotions en drankjes worden in grote getalen gekocht. Deze middelen beloven allemaal een jonger en frisser uiterlijk. Met sommige van deze middelen zal je ook best resultaat zien, maar een veel goedkoper middel voor mooier uiterlijk is slaap. Voldoende nachtrust is namelijk het allerbelangrijkste als het gaat om het krijgen van een gezonde huid. In deze drukke maatschappij zijn er maar weinig mensen die ook echt voldoende slaap pakken. Met genoeg slaap wordt minstens 8 uur bedoeld. Als je structureel minimaal 8 uur per nacht slaap doet dit wonderen voor het uiterlijk. Ook powernaps of schoonheidsslaapjes zijn goed voor het uiterlijk.

In een wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat mensen die tenminste 8 uur sliepen voor een periode er een stuk aantrekkelijker uitzagen dan mensen die dat niet deden. Na één nachtje slecht slapen kan het uiterlijk er al zichtbaar slechter uitzien, laat staan als men structureel te weinig of slecht slaapt. Dus als je jezelf er vermoeid uit vindt zien en al zat te denken om dure zalfjes aan te schaffen ga dan eerst eens na of je wel genoeg slaapt. In veel gevallen maakt dit een essentieel verschil. Ook vroege huidveroudering (rimpels e.d.) kan voorkomen worden door voldoende slaap.

Wanneer je bij een structureel patroon van genoeg slaap nog steeds last houdt van een vermoeid uiterlijk zijn er ook nog andere mogelijkheden om hier wat tegen te doen. Zo kun je met een kleine cosmetische ingreep al een hele verbetering zien. Een rimpelbehandeling met hyaluronzuur, oftewel fillers, is hier een voorbeeld van. De huid zal er zichtbaar strakker uitzien. Een liquid facelift is ook een optie. Dit is een alternatief voor een operatieve facelift waarbij de huidveroudering wordt bestreden met injectables.

Comments are closed.