Carex morrowii

Home  >>  Standaard  >>  Huis en Tuin  >>  Carex morrowii

Carex morrowii

17
Dec,2014

off

De Carex morrowii is een laagblijvende grassoort die oorspronkelijk uit Japan komt en deze plant heeft veelal een wintergroen tintje, al komen ze ook voor in fraaie soorten met bontgekleurd blad. Als je in je tuin zoekt naar een plant die over een groot gedeelte van de grond kan worden geplaatst, zonder dat er stukken open blijven, dan is dit siergras een goede keuze. De Carex morrowii is namelijk bodembedekkend.

Carex tuinplanten

De Carex wordt in Nederland ook wel Zegge genoemd. Als standplaats van deze plant kun je het beste kiezen voor een plek in halfschaduw, al kan de Carex in elke grond goed gedijen. Het is namelijk een zeer sterke tuinplant. De bloeiperiode valt in het jaar rond mei tot juli. Zorg ervoor dat de planten in een vochtige, goed doorlatende grond worden geplaatst met een humusrijke bodem. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de plant overdadig zal gaan groeien, aangezien de Carex niet woekert. Bovendien is deze plant goed te combineren met andere planten, zoals vrouwenmantel. Laat de Carex in grote groepen aanplanten en hij komt geheel tot zijn recht.

 

Miscanthus siergrassen

Deze plant is een soort gras dat voorkomt in de subtropische en tropische regio’s van Afrika en Zuid-Azië. In Nederlandse tuinen dienen ze vooral als siergras, door de pluimen die tevoorschijn komen zodra de planten  in bloei gaan aan het einde van de zomer. Deze zaadhoofden blijven tot lang in de winter behouden, waardoor ze een zeer decoratief tintje geven aan de tuin.

 

Pennisetum

Deze plant wordt in Nederland lampenpoetsersgras genoemd en vormt een ware aanwinst voor iedere tuin. Dit komt doordat de plant platte bladschijven heeft en daarin sierlijke, pluimvormige aren verschuilt. Ze worden veelvuldig in droogboeketten gebruikt voor een speels effect.

 

Via menig webshop worden deze siergrassen online te koop aangeboden, waardoor ze gemakkelijk zijn aan te schaffen.

Comments are closed.